Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015


Πρόβλημα μαλλιών; Ίσως κάτι σου λείπει

Πρόωρο γκριζάρισμα, τριχόπτωση, ψαλίδα, θαμπάδα, τα μαλλιά δείχνουν με τον τρόπο τους ότι ο οργανισμός ενδεχομένως να έχει κάποιες διατροφικές ελλείψεις (εφόσον δεν υπάρχει άλλο διαπιστωμένο πρόβλημα υγείας). Αυτές, σε συνδυασμό με το άγχος και τα ακατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης, μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στα μαλλιά κάνοντάς τα να χάσουν τη λάμψη και την ομορφιά τους.

Ποια η πιθανή διατροφική έλλειψη και τι να κάνεις, όταν τα μαλλιά:

Είναι θαμπά και εύθραυστα:

Πιθανόν ο οργανισμός χρειάζεται μια ενίσχυση με ω3, ω6 και ω9 λιπαρά οξέα, τα οποία υπάρχουν στο ωμό ελαιόλαδο, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους και τα λιπαρά ψάρια.

Παρουσιάζουν πρόωρο γκριζάρισμα:

Εκτός από το άγχος, το οποίο σε πρόσφατη έρευνα οι επιστήμονες ενοχοποιούν (και πάλι) για το γκριζάρισμα των μαλλιών, ίσως σου λείπει χαλκός και θείο. Τα δύο αυτά μεταλλικά ιχνοστοιχεία μπορείς να τα πάρεις τρώγοντας ηλιόσπορους, φιστίκια κάσιους, αμύγδαλα, πλιγούρι, οστρακοειδή.

Αρχίζουν ξαφνικά να πέφτουν:

Η έλλειψη αμινοξέων καθώς και σιδήρου και ψευδαργύρου μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ή την επιδείνωση μιας τέτοιας κατάστασης. Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα όσπρια, ανάλατες ελιές, αβγά, ψάρια. Αν η τριχόπτωση διαρκεί – έχοντας σταθερό ρυθμό – ή τα μαλλιά δεν μακραίνουν γρήγορα, ίσως σου λείπει σίδηρος, πυρίτιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και πρωτεΐνες. Τα περιέχουν οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι σπόροι, το γιαούρτι, το κεφίρ. Επίσης η έλλειψη της βιταμίνης Α διακόπτει την ανάπτυξη της τρίχας. Θα τη βρεις στα λιπαρά ψάρια, στο γάλα, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στο καρότο, το βερίκοκο και τα ροδάκινα. Επιπλέον, αναζήτησε τη βιοτίνη (σύμπλεγμα βιταμινών Β), που βοηθά στην παραγωγή κερατίνης, ενώ φέρεται να παίζει ρόλο στην πρόληψη της τριχόπτωσης αλλά και στην παραγωγή νέων τριχών. Την περιέχει η μαγιά μπίρας, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το ρύζι, το γάλα.

Κάνουν ψαλίδα και σπάνε εύκολα:

Το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών Α, C και Β, καθώς και θείου. Ως εκ τούτου δείξε προτίμηση στα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, τη μαγιά μπίρας, τις νιφάδες βρώμης, τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Έχουν πιτυρίδα ή ξηροδερμία:

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες Α και Ε, που βρίσκονται στο ωμό ελαιόλαδο, τις ελιές, το σουσάμι, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Φαίνονται ξηρά:

Όπως καταλαβαίνεις, χρειάζονται τάχιστα ενυδάτωση. Γι΄ αυτό πίνε άφθονο νερό και τρώγε φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση.

Συμπέρασμα:

Μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής, καθώς και σπόρους, ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια, δημητριακά ολικής άλεσης είναι ιδανική για την υγεία των μαλλιών. Σε αυτά τα πρότυπα στηρίζεται η μεσογειακή διατροφή, η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί, αυτό το διατροφικό πρότυπο θεωρείται το πλέον κατάλληλο για την πρόληψη σοβαρών χρόνιων νοσημάτων, τα περισσότερα από τα οποία επηρεάζουν και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Προσοχή: Μην καταφύγεις σε ανεξέλεγκτα συμπληρώματα βιταμινών για να λύσεις το πρόβλημα. Οι υπερβολικές δόσεις αποθηκεύονται στο συκώτι, είναι τοξικές και μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. 




Γνωρίζετε τα οφέλη που έχει το λάδι σκόρδου στην υγεία μας και πόσο αποτελεσματικά μπορεί να μας προστατέψει από μολύνσεις στα αυτιά, αλλά ακόμα και να μας απαλλάξει από τους πόνους.
Αυτό που οι περισσότεροι ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός των λοιμώξεων που προκαλούνται στα αυτιά μας προέρχεται από ιούς, οι περισσότερες λοιμώξεις που εμφανίζονται στα αυτιά μας και προκαλούνται από ιούς που δεν αντιδρούν στα αντιβιοτικά.
Γι αυτό σήμερα σας παρουσιάζουμε την πιο αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τις μολύνσεις στα αυτιά και δεν είναι άλλη από το λάδι σκόρδου.Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το λάδι σκόρδου έχει  και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει κατά τις ακμής, της τριχόπτωσης, αλλά ακόμα και ο έρπης μπορεί να εξαφανιστεί με το λάδι σκόρδου.
Πριν δούμε τη συνταγή για να φτιάξουμε μόνοι μας το λάδι σκόρδου, ας θυμηθούμε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το σκόρδο, καθώς είναι πολλές και πρέπει όλοι να τις γνωρίζουμε εμείς σήμερα θα παρουσιάσουμε μερικές από αυτές.
Το σκόρδο έχει αντιμυκητιασικές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Το λάδι σκόρδου όμως αποτελείται και από άλλο ένα συστατικό που είναι σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής και αυτό δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους μας ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο έχει προταθεί από πολλούς βοτανολόγους ως μία από τις καλύτερες επιλογές και ως η πιο αγνή βάση για την θεραπεία των λοιμώξεων του αυτιού.
Για το λάδι σκόρδου θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά:
Μερικές σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Διαδικασία:
– Ξεφλουδίστε το σκόρδο και πολτοποιήστε το, στη συνέχεια βάλτε το σε ένα βάζο και προσθέστε ελαιόλαδο.
– Κλείστε καλά το βάζο και αφήστε για μία ημέρα τουλάχιστον σε μέρος σκιερό.
– Μόλις περάσει η προθεσμία των 24 ωρών σουρώστε καλά το μείγμα και κράτιστε το λάδι.
– Θα πρέπει να το φυλάξετε σε σκοτεινό και σκιερό μέρος μακρυά από τον ήλιο.
Το λάδι σκόρδου είναι έτοιμο, μια εύκολη διαδικασία που δε θα σας δυσκολέψει καθόλου.
Οδηγίες:
Βάλτε μερικές σταγόνες από το λάδι στο αυτί που έχει το πρόβλημα και παραμείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 5 λεπτά.
Επαναλάβατε τη διαδικασία 3 φορές την ημέρα.
Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις η χρήση του λαδιού είναι ασφαλής και αποτελεσματική, παρόλα αυτά πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας καθώς εκείνος γνωρίζει καλύτερα την πάθηση σας και θα σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Από Loutrapozar.net

Σπήλαιο Λουτρών Πόζαρ
 Στην περιοχή των Λουτρών βρίσκετε ένα μεγάλο σύμπλεγμα 16 σπηλαίων,                Διαβάστε περισσότερα
Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ & ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ  ΣΤΗΝ " ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ” 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ  ΑΠΟ 1/11 ΕΩΣ ΤΙΣ 10/11 ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας ανακοινώνεται ότι λόγω τεχνικής βλάβης, ο νέος προσωρινός αριθμός τηλεφώνου είναι ο 2384350012.