Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Σουπερ happy traveller στην αριδαια το Λουτρακι και τα Λουτρα Ποζαρ

Happy Traveller


Σούπερ Happy Traveller στην Αριδαία, το Λουτράκι Πέλλας και τα Λουτρά Πόζαρ με οδηγό τον Ευτύχη και συνταξιδιώτη τον γλυκύτατο σκυλάκο του, τον Ηρακλή! Ένα απόλυτα φυσιολατρικό επεισόδιο στο οποίο ο Ευτύχης κάνει φθινοπωρινό μπάνιο στα ζεστά νερά των Λουτρών, εξερευνεί ποτάμια, χαράδρες, δάση και σπηλιές, και τρώει ντόπια κάστανα καθώς και άλλες πολλές τοπικές λιχουδιές! To μαγικό Βορειοελλαδίτικο Road Trip αυτής της εβδομάδας ολοκληρώνεται στην Έδεσσα και στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της! Happy Traveller...       πατηστε εδω
απο ΣΚΑΙ.gr

Κλειστά και τα εμπορικά την Πέμπτη για την πανελλαδική απεργία

Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.
 
«Πάγια θέση της ΕΣΕΕ, σημειώνεται, είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς».
 
Η ΕΣΕΕ πρότεινε επίσης στους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων την πραγματοποίηση κοινής συνέντευξης Τύπου για την αυξημένη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων που συνεπάγονται τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τις δυσοίωνες εξελίξεις στον ασφαλιστικό χάρτη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους και τα «κόκκινα» δάνεια.
Πηγή: protothema.gr




ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 9η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΕΛΛΑΣ..πατηστε εδω
απο karatzova.com

Γιορτή κάστανου Λυκόστομου 2015


Προ των πυλών τo μεγάλο come back του Μαρινόπουλου

Έβαλε (γερή) πλάτη μια φορά και τώρα ξαναβάζει στηρίζοντας όλη την αγορά τροφίμου.διαβαστε εδω
ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Δείτε τι θα πληρώσετε

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών

τους πίνακες με τα νέα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων. Οι τελευταίες πληροφορίες... αναφέρουν ότι από την καταβολή θα εξαιρούνται ελάχιστα οχήματα, ενώ υψηλότερο ποσό αναμένεται να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ πενταετίας.



Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα επιβαρυνθούν τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα με κυβισμό 1.200 κ.εκ. έως 1.600 κ.εκ. και εκπομπή ρύπων από 120-160 γρ./χλμ., τα οποία ανάλογα με την εκπομπή ρύπων επιβαρύνονται από 133 έως 272 ευρώ. Στα αυτοκίνητα αυτά, που ουσιαστικά αποτελούν και


το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις από 100-200 ευρώ, πιθανόν με την αλλαγή των συντελεστών ρύπων.



Επίσης, αλλαγές θα υπάρξουν και στα μηδενικά τέλη, τα οποία ουσιαστικά καταργούνται, καθώς θα ισχύσουν για τα αυτοκίνητα με εκπομπή CΟ2 κάτω από 80 γρ./χλμ και όχι τα 100 γρ./χλμ.



Στα σχέδια του υπουργείου είναι να τροποποιηθούν προς τα πάνω και οι συντελεστές για τα τέλη σε αυτοκίνητα που εκλύουν ρύπους από 161 γρ./χλμ και άνω. Αφορούν σε ΙΧ νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αλλά με μεγαλύτερους σε κυβισμό κινητήρες και πιο βαριά αμαξώματα. Εκεί θα υπάρξουν ανατροπές στα τέλη, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο το σενάριο.



Στα αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας πέραν της πενταετίας, όπου τα τέλη υπολογίζονται βάσει κυβισμού, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις στα ΙΧ άνω των 2 λίτρων, της τάξεως περίπου του 20%.



Στις μικρότερες κατηγορίες (μέχρι τα 1.548 κ.εκ. με τέλη από 22 ευρώ-240 ευρώ), αναμένεται να υπάρξουν μικρές μειώσεις από 5 ευρώ έως 20 ευρώ, που θα προκύψουν από αντίστοιχη αύξηση στα τέλη στις κατηγορίες από 1.549-1.738 κ.εκ. και 1.739 κ.εκ.-1.928 κ.εκ. Εκεί η μέση επιβάρυνση υπολογίζεται στα 50 ευρώ.

Ποντιακό Παρακάθ στην Άψαλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ποντιακό Παρακάθ του Λαογραφικού Συλλόγου Ποντίων Αψάλου. 

Πολύς κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του με τους ήχους της ποντιακής λύρας, που ξετρέλανε τους πάντες! διαβαστε περισσοτερα 
απο aridaia Νews

"ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΜΕΣΩΣ"


"ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΜΕΣΩΣ"
Αντιστρέφοντας τους ρόλους της κοινωνικής αδιαφορίας απέναντι στους ανάπηρους μέσω μίας φωτογράφησης.
ΑμεΑ κάνουν ό,τι ο μέσος Έλληνας κάνει καθημερινά.
Μια εκπληκτική φωτογράφιση με θέμα «επιστρέφω αμέσως» πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου) από τον Τάσο Μώκα, Λογοθεραπευτή και ιδιοκτήτη του Κέντρου Θεραπειών «Κιβωτός Εξέλιξη» και τον Αντώνη Παπαλάμπρου, Φωτογράφο.
Η πόλη της Ηγουμενίτσας έζησε μια πολύ όμορφη εμπειρία καθώς έκλεισαν δρόμοι, διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων, διαβάσεις και θέσεις παρκινγκ κατελήφθησαν από αναπηρικά καροτσάκια, τα οποία φωτογραφίζονταν σε διάφορα σημεία της πόλης. Στις παραλίες αναπηρικά καροτσάκια μέσα στην άμμο ενώ άλλα σκαρφαλωμένα σε σκάλες και σε εισόδους κτιρίων με αδύνατη την πρόσβαση σε ΑμΕΑ.
Η φωτογραφία που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι ένα καροτσάκι να κρέμεται πάνω από ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω σε μια διάβαση με ράμπα για ΑμΕΑ.
Στόχος της «τολμηρής» για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας των δύο αυτών «απίθανων» τύπων ήταν να περάσουν το μήνυμα της σημασίας που έχει η εύκολη και κυρίως η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες για την βελτίωση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους και για όλες τις πτυχές και τους τομείς των δραστηριοτήτων τους.
Βάζοντας τους πολίτες σε μια λογική «ταλαιπωρίας» αντιστρέφοντας το σλόγκαν “επιστρέφω αμέσως” που συνήθως χρησιμοποιούν αδιάφοροι πολίτες, όταν προχωρούν σε παράνομες καταλήψεις χώρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, όταν εμποδίζουν τη διέλευση στους δρόμους ή παρκάρουν στις θέσεις για ανάπηρους, κατορθώνουν να ευαισθητοποιήσουν.
Αυτό το “επιστρέφω αμέσως” που σημαίνει “είμαι κυρίαρχος” και δρω «ανεμπόδιστα», μέσω από τις φωτογραφίες γίνεται κτήμα αυτών που προβαίνουν στη βίαιη ακύρωση των δικαιωμάτων των αναπήρων στην πρόσβαση. Στις φωτογραφίες, πλέον αυτοί που εμποδίζονται είναι όλοι οι υπόλοιποι καθώς τα αναπηρικά καροτσάκια κάνουν κατάληψη στους δρόμους, στις παραλίες στις θέσεις πάρκινγκ έτσι ώστε να νοιώσουν και αυτοί που ποτέ δεν σκέφτηκαν τους συμπολίτες τους με αναπηρία το συναίσθημα των ατόμων εκείνων που ζητάνε τα αυτονόητα: ισότητα στην πρόσβαση.
Πρωτοποριακή ιδέα, με την ευχή ότι όλοι πήραν το μήνυμά της!
(ΠΗΓΗ: enallaktikos.gr)