Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ροδι και αντιοξειδωτικες ιδιοτητες



Γραφει η Διατροφολόγος/Διαιτολόγος Μυροφόρα Βότσκου

Το θαυματουργο φρουτο του φθινοπώρου το ροδι απο την αρχαιότητα συμβόλιζε τη γονιμότητα, την καλοτυχία και την αφθονία.
Οι συγχρονες μελέτες εχουν κατατάξει το ρόδι στις ισχυρά αντιοξειδωτικές τροφές. Ο χυμός του ροδιού περιέχει τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συγκριτικά με το κόκκινο κρασί και το πράδινο τσάι.
Οι αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ενώσεις που περιέχονται στο ρόδι καταστρέφουν τόσο τις ελεύθερες ριζες που προκαλούν τα καρκινώματα αλλα και δρουν αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων κακής χοληστερόλης (LDL)

1 ρόδι
έχει περίπου 50 θερμίδες
11 mg Mg
240mg K
12 mg Ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου